Fakultet ekološke poljoprivrede

Dobrodošli na Fakultet ekološke poljoprivrede

Popusti za studentski dom i studiranje

Fakultet ekološke poljoprivrede obrazuje inženjere poljoprivrede koji će se baviti proizvodnjom zdravstveno bezbedne hrane. Edukacija započinje sa osnovnim znanjima iz svih vidova klasične poljoprivredne proizvodnje koja se zatim primenjuju na zahteve proizvodnje organske ili zdravstveno bezbedne hrane uz primenu ekoloških principa.

Da bi se ostvarila proizvodnja visoko vredne i zdravstveno bezbedne hrane, uz poštovanje ekoloških principa potreban je novi profil stručnjaka, sa specifičnim teoretskim i primenjenim znanjima baziranim na novim tehnologijama, a koja obuhvataju upravljanje, korišćenje i očuvanje prirodnih resursa uz ekonomsku dobit, poboljšanje i unapređenje socijane strukture ruralnih sredina.

Fakultet ekološke poljoprivrede je 2011. godine akreditovao Centar u Svilajncu sa osnovnim četvorogodišnjim studijama na studijskom program Ratarstvo i povrtarstvo. U Centru Svilajnac se izvodi i jednogodišnji studijski program master akademskih studija Ratarstvo i povtarstvo

Od 2016 god. Fakultet ekološke poljoprivrede u Sremskoj Kamenici uvodi i nov četvorogodišnji studijski program Organska biljna i stočarska proizvodnja sa najsavremenijim domom za studente i sa besplatnim Internetom u krugu od oko 20 km u Novom Sadu za sve student. Studije će se izvoditi na srpskom i na engleskom jeziku.

U Sremskoj Kamenici se uvode i jednogodišnje master akademske studije Ekološka poljoprivreda koje se izvode na srpskom i engleskom jeziku .

Fakultet ekološke poljoprivrede je akreditovao doktorske studije studijskog programa Poljoprivredne nauke koji se izvodi na srpskom i engleskom jeziku.

 

ZvanjaStudent koji završi osnovne akademske studije stiče stručni naziv: DIPLOMIRANI INŽENJER POLJOPRIVREDE (240 ESPB);

Student koji završi master akademske studije (60 ESPB) stiče akademski naziv: MASTER INŽENJER POLJOPRIVREDE (60 ESPB).

Student koji završi Doktorske studije stiče naučni naziv: DOKTOR BIOTEHNIČKIH NAUKA-POLJOPRIVREDA (180 ESPB).

Reč dekana

Prof. dr Ljubinko Jovanović

Poštovani Kolege studenti,
Svaki čovek ima viziju sopstvene budućnosti, a da bi je realizovao potreban mu je motiv zatim entuzijazam i smelost da prihvati nove ideje i nov način razmišljanja.

Detaljnije