Dan studenata

Image: 

Iako je na univerzitetu svaki dan dan studenata, u našoj zemlji se 04. aprila zvanično obeležava Dan studenata.

Ove godine, Konferencija univerziteta Srbije je organizovala u okviru Dana studenata, u beogradskom Sava centru, koncert Omladinskog orkestra Evropske unije (OOEU) u kome su okupljeni talentovani mladi muzičari iz 27 evropskih zemalja, a u sklopu "Prolećne turneje 2011: Evropske zvezde u usponu".

Omladinski orkestar, koji ove godine obeležava 35 godina postojanja, prvi put je nastupao u Srbiji, sa 140 članova, u kome su bila i dva talentovana mlada srpska muzičara. OOEU bio je predvođen nemačkim dirigentom Claus Peter Flor, a na programu su bila dela Vagnera i Lista, čija se dvestogodišnjica obeležava ove godine.

Svečanosti su prisustvovali ambasadori zemalja članica Evropske unije, drugih zemalja sveta, predstavnici Evropske komisije i evropskih institucija u Srbiji, predstavnici javnog, kulturnog i političkog života zemlje, rektori univerziteta u Srbiji, kao i predstavnici studenata i studentskih organizacija.

Naš predstavnik u SKONUS-u, student II godine Fakulteta za uslužni biznis, Vukašin Koprivica, organzovao je zainteresovane studente Educonsa, koji su uživali u ovom svečanom događaju. Koncertu je prisustvovao i naš rektor profesor doktor Ognjen Bakić, kao i nekoliko studenata-asistenata Univerziteta Educons.